Обилазак јединица Војске Србије у гарнизону Краљево

Среда, 15.11.2023 | Из јединица
Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић обишао је данас са сарадницима јединице Копнене војске и Команде за обуку у касарни „Рибница“ у Краљеву.

Током боравка у овом гарнизону остварио је непосредан увид у степен реализације кључних задатака, стање и способности Друге бригаде копнене војске и Батаљона за обуку саобраћајне службе и дао смернице за даље унапређење оперативних и функционалних способности.

Припаднике јединица размештених у овој касарни и команданте свих батаљона и дивизиона Друге бригаде копнене војске, начелник Генералштаба је овом приликом упознао са најважнијим задацима који нас очекују у наредном периоду, истичући да ће се наставити са свеобухватним опремањем и развојем Војске Србије и унапређењем материјалног положаја њених припадника.

У пратњи генерала Мојсиловића су били начелници ужих унутрашњих јединица Генералштаба — Управе за обавештајно-извиђачке послове (Ј-2) бригадни генерал Драган Арсенијевић, Оперативне управе (Ј-3) генерал-мајор Тиосав Јанковић и Управе за логистику (Ј-4) генерал-мајор Срђан Петковић, који су састав информисали о кључним питањима из својих надлежности.

Повезане вести