Свечано отварање међународног такмичења „Чувар реда“

Недеља, 29.8.2021 | Међународна сарадња
Церемонија свечаног отварања међународног такмичења јединица војне полиције „Чувар реда“, које се реализује као једна од дисциплина Међународних војних игара, одржана је вечерас на Тргу српских ратника у Краљеву.

Такмичење је свечано отворио потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић, у присуству начелника Генералштаба Војске Србије генерала Милана Мојсиловића, високих званичника МУП-а, представника дипломатског кора, локалне самоуправе и јавних предузећа, као и заменице министра одбране Руске Федерације Татјане Шевцове и бројних гостију и грађана Краљева.

У оквиру церемоније отварања, уз богат културно-уметнички програм, гости и публика у Краљеву били су у прилици да упознају екипе које ће се такмичити за титулу најбоље јединице војне полиције.

Међународно такмичење јединица војне полиције „Чувар реда“, по први пут се организује у Републици Србији, а поред тима Војске Србије надмећу се екипе Казахстана, Катара, Кипра, Ирана и Руске Федерације, док ће у својству посматрача учествовати представници Белорусије, Грчке, Египта, Мађарске и Босне и Херцеговине. Ова такмичење ће се одржати, од 30. августа до 3. септембра, на војним комплексима „Жича“ и „Берановац“ код Краљева. 

Прве две фазе, надметања у ватреној оспособљености припадника војне полиције, одржаће се на стрелишту „Жича“, док ће трећа и четврта фаза, које су и најатрактивније за гледаоце, бити реализоване првог и трећег септембра на полигону „Берановац“ уз присуство публике.

Повезане вести