Борбена обука јединица Копнене војске

Уторак, 13.2.2024 | Обука
Припадници дела пешадијских и оклопних јединица Kопнене војске реализовали су, на полигону „Пасуљанске ливаде“, редовну борбену обуку у теренским условима.

Обука је организована с циљем унапређења оспособљености за борбену употребу кључног наоружања у овим јединицама, као и садејства снага у извођењу операција Војске Србије на тактичком нивоу.

Током вишедневних активности на терену увежбаване су радње и поступци у одбрани и нападу, уз реализацију бојевих гађања. Дејствовано је из тенкова, борбених возила пешадије, противоклопних лансирних оруђа, оклопно-извиђачких аутомобила и вишенаменских борбених возила на употреби у пешадијским и извиђачким јединицама.

Све време је проверавана и оцењивана тактичка и ватрена оспособљеност, а ефекат ватре на циљу праћен је у реалном времену уз употребу савремених средстава за осматрање и прикупљање података са земље и из ваздуха.

Успешном реализацијом обуке унапређена је оспособљеност вежбајућих састава, а ово је уједно била и прилика за проверу снага за подршку које су обезбедиле непрекидност система везе, транспорт и исправност средстава ратне технике, као и услове за смештај и исхрану ангажованог људства.

Повезане вести