Вежба подржана рачунарским симулацијама „Блокада 2020“

Уторак, 15.9.2020 | Обука
У Центру за обуку путем симулација припадници Петог батаљона војне полиције ове недеље реализују вежбу подржану рачунарским симулацијама „Блокада 2020“.

На вежби, у којој учествују и припадници Ратног ваздухопловства и ПВО, Црвеног крста Србије и Међународног комитета Црвеног крста, створени су услови да команда Петог батаљона војне полиције увежбава планирање, организовање и извођење блокаде окружења и уништења диверзантске групе у условима симулираног окружења.

Учеснике вежбе данас је обишао министар одбране Александар Вулин, који је истакaо да Војска Србије користи модерне технологије како би своје припаднике припремила за што боље извршење задатака.

— Само оно што војник научи у миру, може да уради у рату. Војска Србије користи све могућности, а посебно најновије технологије како би припремила своје припаднике за обављање најсложенијих и најкомпликованијих задатака. Војска Србије се припрема, организује, вежба и свака вештина и способност коју усвоји и освоји, веома је важна за јачање наше борбене готовости. Војска Србије ће увек на првом месту, радити на оспособљавању својих припадника, а набављањем нових софтвера и нове опреме бићемо само још ближи и приближнији другим, великим армијама света — поручио је министар Вулин.

Вежбе подржане рачунарским симулацијама важан су облик практичне обуке команди и јединица у Војсци Србије. Реализацијом вежби у симулираном окружењу у Центру за обуку путем симулација, јединице Војске Србије стичу искуство у извођењу вежби на савремен начин, уз реално окружење и минимални утрошак материјалних ресурса, што доприноси унапређењу обуке и оспособљености команди и јединица.

Повезане вести