Међународна летно-тактичка вежба „БАРС 2021“

Понедељак, 11.10.2021 | Обука
Припадници Војске Србије и Ваздушно-космичких снага Руске Федерације данас су започели заједничку летно-тактичку вежбу „БАРС 2021“, која ће се ове недеље реализовати на територији Републике Србије.

Вежба се реализује са циљем увежбавања посада ловачке авијације и хеликоптерских јединица за извођење борбених задатака у дневним и ноћним условима, као и унапређења обучености команди ваздухопловних јединица за извршно командовање у операцијама.

Летачке активности састојаће се из задатака контроле и заштите ваздушног простора и задатака трагања и спасавања. Биће реализоване у ваздушном простору Републике Србије, на војним аеродромима у Батајници и Лађевцима и на полигону „Пасуљанске ливаде“, а изводиће их мешовите посаде у ваздухопловима Ратног ваздухопловства и ПВО Војске Србије. По први пут ове године, на вежби ће учествовати и хеликоптери Ми-35.

Летно-тактичка вежба „БАРС 2021“ (Братство авијатичара Русије и Србије) је шеста по реду вежба на којој руски и српски пилоти размењују искуства и знања у области борбене употребе ваздухоплова који се налазе у наоружању обе војске.

Повезане вести