Свечаност поводом полагања војничке заклетве

Петак, 23.12.2022 | Из јединица
Војна свечаност поводом полагања војничке заклетве одржана је данас у  касарни Војске Србије „Војвода Живојин Мишић“ у Ваљеву.

Заклетву су положили војници на добровољном служењу војног рока генерације „децембар 2022“ и полазници четврте класе Курса за подофицире Ратног ваздухопловства и ПВО. Они су се, изговарајући текст заклетве, обавезали да ће чувати и бранити независност, сувереност и територијалну целовитост Републике Србије.

Свечаности су присуствовали потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић, командант Команде за обуку генерал-мајор Жељко Петровић, представници јединица Војске Србије, органа локалне самоуправе и верских заједница, те родбина и пријатељи младића и девојака који су положили заклетву.

Након положене заклетве, војнике очекује индивидуална и колективна обука и активно укључивање у живот и рад јединица Војске Србије, док ће полазници Курса за подофицире Ратног ваздухопловства и ПВО наставити своје шестомесечно усавршавање, на крају којег их очекује промоција у чин водника и пријем у професионалну војну службу.

Повезане вести