Завршен Курс за војне посматраче Уједињених нација

Петак, 6.10.2017 | Обука

У Центру за мировне операције данас је свечано затворен Курс за војне посматраче Уједињених нација (UNМOC 2017).

У Центру за мировне операције данас је свечано затворен Курс за војне посматраче Уједињених нација (UNМOC 2017), који је похађало 17 официра из Министарства одбране и Војске Србије и један официр Народноослободилачке армије Кине.

Курс су реализовали инструктори из Центра за мировне операције уз подршку команди оперативног нивоа, гостујућих предавача из организацијских јединица Министарства одбране и Генералштаба Војске Србије и по једног инструктотра из Центра за обуку за операције подршке миру из Босне и Херцеговине, Центра за обуку за мировне операције Оружаних снага Мађарске, Међународног центра за обуку Оружаних снага из Аустрије и Центра за обуку за операције подршке миру из Грчке. 

Курс је сертификован од стране Интегрисане службе за обуку УН, а непосредни увид и евалуацију реализованих садржаја обуке извршио је представник ове службе потпуковник Саиду Тафида, припадник оружаних снага Федералне Републике Нигерије.

Заступник начелника Центра за мировне операције пуковник Никола Дејановић је закључио да је циљ курса у потпуности остварен те да је Војска Србије богатија за 17 официра који могу бити упућени на дужности војних посматрача у мировним операцијама. Он је посебно истакао одличну сарадњу са партнерским центрима из Аустрије, Мађарске, Босне и Херцеговине и Грчке, као и значајан допринос њихових инструктора успешној реализацији курса.

Повезане вести