Дан Техничког ремонтног завода „Чачак“

Понедељак, 30.9.2019 | Култура и традиција
У Техничком ремонтном заводу „Чачак“ данас је обележен дан ове установе и крсна слава, Свете мученице Вера, Нада и Љубав и мајка им Софија.

Поводом обележавања празника, представници Техничког ремонтног завода „Чачак“ приредили су за госте пригодну војну свечаност и приказ средстава и војне опреме, а служена је и литургија у богослужбеном простору.

Свечаности су присуствовали  начелник Управе за логистику Генералштаба Војске Србије пуковник Срђан Петковић, представници организацијских јединица Министарства одбране и Војске Србије, затим представници локалне самоуправе, школа и привредних организација из Чачка, премештени и пензионисани припадници установе и бројни сарадници запослених у Заводу.

Дан Техничког ремонтног завода „Чачак“ слави се 30. септембра у спомен на дан када је, 1925. године, Државни савет Краљевине Срба, Хрвата и Словенаца дао сагласност на одлуку о уступању општинског земљишта за подизање инжињеријско-техничког завода у Чачку, чиме су се стекли услови за формирање Завода.

Повезане вести