Војска Србије помаже грађанима у отклањању последица обилних снежних падавина

Недеља, 26.11.2023 | Цивилно-војна сарадња
На основу наређења врховног команданта Војске Србије и председника Републике Александра Вучића и смерница добијених од стране министра одбране Милоша Вучевића, део снага и средстава Војске Србије је стављен у стање приправности за подршку цивилним властима у општинама погођеним обилним снежним падавинама.

У складу с тим, припадници Војске Србије ангажовани су у раду свих штабова за ванредне ситуације који координирају активности на пружању помоћи грађанима у угроженим општинама, пре свега на подручју Бабушнице, Ивањице, Нове Вароши, Сврљига, Сјенице, Врања и Врањске Бање.

На захтев штабова за ванредне ситуације, радна група са инжињеријском машином Треће бригаде копнене војске већ је послата у Бабушницу, док је у Сврљиг упућена помоћ са моторним возилима.

Војска Србије ће, као и увек до сада, бити на терену, пратити ситуацију и, на основу захтева кризних штабова и добијеног наређења од стране врховног команданта Војске Србије, ангажоваће све расположиве капацитете где год буде потребно како би се угроженом становништву пружила сва неопходна помоћ.

Повезане вести