Интензивна обука у 72. бригади за специјалне операције

Понедељак, 7.8.2023 | Обука
У јединицама 72. бригаде за специјалне операције у току је реализација интензивне обуке и тактичких увежбавања за извођење специјалних дејстава у противтерористичкој операцији.

Борбени тимови, уз подршку хеликоптерских јединица Ратног ваздухопловства и ПВО, увежбавају вертикални маневар, борбу у урбаној средини, извођење противтерористичких и препадних дејстава, усавршавају технике верања и борења и реализују гађања из различитих типова наоружања.

Упоредо са обуком борбених тимова, реализује се и стручно-специјалистичко оспособљавање професионалних војника који су у јединицу примљени почетком овог месеца по Пројекту 5000, након успешно завршене селективне обуке. Они ће у наредних шест месеци савладати садржаје из извиђачко-диверзантске и противтерористичке тактике, проћи обуку у летњим и зимским условима, те обуку у борењу и руковању наоружањем, средствима и опремом на употреби у јединици.

Реализацијом основне и напредне обуке специјалних јединица, која се у 72. бригади за специјалне операције изводи током целе године, обезбеђује се врхунска оспособљеност војника и старешина за извршавање задатака у свим тактичким, временским и земљишним условима, а тиме и висок ниво борбене готовости овог састава Војске Србије.

Повезане вести