Заједничка увежбавања снага Војске Србије и МУП-а

Четвртак, 25.8.2022 | Активности НГШ
На полигону „Пасуљанске ливаде“ ове недеље реализују се вежбовне активности које у садејству изводе снаге Копнене војске, Ратног ваздухопловства и ПВО, специјалних јединица Војске Србије и Министарства унутрашњих послова.

Реч је о планским активностима које се реализују ради унапређења оспособљености команди и дела јединица Војске Србије и МУП-а за решавање тактичких и ватрених задатака током припреме и извођења операција и за организовање садејства и сарадње.
 
Вежбајуће саставе на полигону данас је обишао начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић, са делом свог проширеног колегијума. Он је присуствовао реализацији вежбе са бојевим гађањем ојачане тактичке групе у извођењу операције и том приликом се уверио у одличну оспособљеност и висок ниво оствареног садејства вежбајућих јединица из различитих састава.

У складу са сценариом, вежбајуће јединице током ове недеље реализују  више тактичких увежбавања и вежби, уз употребу тенкова, оклопних борбених возила, ПВО и артиљеријских система, хеликоптера и беспилотних летелица. Интензивне активности на полигону завршавају се овог викенда, здруженим тактичким вежбама снага Војске Србије и МУП-а у извођењу борбених операција.

Повезане вести