Посета команданта Команде здружених снага НАТО-а у Напуљу

Четвртак, 21.1.2021 | Међународна сарадња
Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић састао се данас са командантом Команде здружених снага НАТО-а у Напуљу адмиралом Робертом Бурком, који борави у посети Републици Србији.

Током сусрета било је речи о актуелној безбедносној ситуацији у региону и сарадњи Војске Србије и Команде здружених снага НАТО-а, са тежиштем на реализацији заједничких активности у области обуке и вежби.

Уз оцену да је сарадња Војске Србије и команде из Напуља интензивна и садржајна, изражено је очекивање да ће укупни односи наставити да се развијају у оквиру Партнерства за мир и потпуно уважавање војне неутралности Републике Србије.

Будући да су међународне снаге на простору Косова и Метохије у одговорности Команде здружених снага НАТО-а у Напуљу, генерал Мојсиловић је током разговора подвукао значај присуства Кфора за очување мира и безбедности на простору наше јужне покрајине, као и заштиту нашег националног, културно-историјског и верског наслеђа.

Команданта Команде здружених снага НАТО-а у Напуљу примили су данас врховни командант Војске Србије и председник Републике Александар Вучић и потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић.

Повезане вести