Војска Србије победник такмичења „Чувар реда“

Петак, 3.9.2021 | Међународна сарадња
Екипа Војске Србије је освојила златну медаљу у укупном пласману након данашње последње фазе међународног такмичења јединица војне полиције „Чувар реда“. 

У четвртој фази такмичења под називом „Трка хероја“, која је реализована на полигону „Берановац“, наш тим је успешно савладао 30 препрека на стази дужине 12 км и сачувао прву позицију на такмичењу испред екипе Руске Федерације и екипе Казахстана која је освојила треће место.

Прве две фазе такмичења у којима су се тимови надметали у гађању различитих мета у симулираном урбаном борбеном окружењу одржане су на стрелишту „Жича“, док су се на полигону „Берановац“ војни полицајци такмичили у решавању задатака из различитих сегмената војнополицијске обуке.

Међународно такмичење јединица војне полиције „Чувар реда“ завршава се данас церемонијом свечаног затварања на полигону „Берановац“ и доделом пехара и медаља најуспешнијим екипама и такмичарима. 

Такмичење „Чувар реда“, по први пут је организовано у Републици Србији, а поред тима Војске Србије надметале се екипе Казахстана, Катара, Кипра, Ирана и Руске Федерације, док су у својству посматрача учествовали представници Белорусије, Грчке, Египта, Мађарске и Босне и Херцеговине. 

Повезане вести