Уручена одликовања припадницима Министарства одбране и Војске Србије

Понедељак, 22.4.2024 | Актуелности
Изасланик врховног команданта Војске Србије и председника Републике Александра Вучића, министар одбране Милош Вучевић, у присуству начелника Генералштаба Војске Србије генерала Милана Мојсиловића, уручио је данас одликовања припадницима Министарства одбране и Војске Србије поводом Сретења — Дана државности Србије и Дана Војске Србије.

Уручење одликовања почело је одавањем почасти недавно настрадалом припаднику 72. бригаде за специјалне операције заставнику Мијодрагу Тошковићу.

Указом председника Републике поводом Сретења — Дана државности Србије, одликовано је 110 припадника Министарства одбране и Војске Србије и једна установа културе, и то Сретењским орденом другог степена, Орденом заслуга за одбрану и безбедност трећег степена, златном и сребрном медаљом за заслуге и златном и сребрном медаљом за ревносну службу.

Поводом Дана Војске Србије одликовано је 100 припадника Министарства одбране и Војске Србије и једна јединица Војске Србије, и то Орденом белог орла са мачевима трећег степена, Орденом заслуга за одбрану и безбедност трећег степена, златном и сребрном медаљом за заслуге и златном и сребрном медаљом за ревносну службу.

Честитајући припадницима Министарства одбране и Војске Србије на заслуженим признањима, министар Вучевић је истакао да му је изузетна част да данас, у име председника Републике и врховног команданта Војске Србије, уручи одличја наше отаџбине, која су одувек у нашем народу доживљавана као светиња.

— Будите поносни носиоци ових одличја. Србија Вам је захвална. Живела Војска Србије. Живела Србија — поручио је министар Вучевић.

Данашњем уручењу одликовања, одржаном у Дому Гарде у касарни „Топчидер“, присуствовали су чланови колегијума министра одбране и начелника Генералштаба Војске Србије.

Повезане вести