Екипна бронза за војне возаче на Међународним војним играма

Субота, 28.8.2021 | Међународна сарадња
Возачи Војске Србије освојили су треће место и бронзану медаљу у финалној екипној трци, која представља главни догађај у дисциплини „Војни рели“ Међународних војних игара.

Екипна трка специфична је по томе што се сва четири теренска возила крећу заједно, у групи и што сва возила морају завршити трку. Уколико током трке дође до квара на возилу, од посада се очекује да квар отклоне уз коришћење индивидуалног комплета алата. Стаза за екипну трку је најсложенија и најдужа, а наша екипа је савладала око 200 километара за нешто мање од четири сата, при чему су на два возила успешно отклонили кварове. То им је донело треће место, иза екипа Русије и Кине.

Освајањем бронзане медаље у финалној екипној трци, припадници Војске Србије завршили су такмичење у дисциплини „Војни рели“, одржаној у граду Кизилу на крајњем истоку Руске Федерације. Претходно је наша екипа освојила треће место у трци са бојевим гађањем, као и сребрну и бронзану медаљу у индивидуалним тркама у категорији неборбених возила 4x4 и 6x6 „Камаз” и „Урал”.

За медаље у дисциплини „Војни рели“, осим екипе Војске Србије, такмичиле су се и екипе oружаних снага Израела, Монголије, Кине, Белорусије, Узбекистана и Русије. 

Повезане вести