Промоција нове генерације подофицира Војске Србије

Петак, 27.10.2023 | Из јединица
Војна свечаност поводом пријема у професионалну војну службу у својству подофицира полазника 22. класе Основног курса за подофицире одржана је данас у Дому Гарде у Београду.

У професионалну војну службу у својству подофицира, са чином водника, примљенa су 62 полазника Основног курса, који су успешно савладали програм усавршавања за почетне подофицирске дужности у јединицама Војске Србије.

Током шестомесечног усавршавања, они су се оспособљавали за командовање групом, тимом и одељењем, стекли прва искуства у обављању основних подофицирских дужности и у пракси се упознали са задацима, обавезама и организацијом рада у одељењу, како би у потпуности могли да одговоре задацима који их очекују на радним местима по ступању у строј старешина Војске Србије. 

Најбољима међу њима — водницима Немањи Раденковићу, Бојану Агатоновићу и Немањи Богишићу, уручене су награде за постигнуте одличне резултате на овом курсу.

Свечаности су присуствовали представници Министарства одбране и Генералштаба Војске Србије, најодговорније старешине и главни подофицири оперативних састава и јединица Војске Србије, као и родбина и пријатељи данас промовисаних подофицира.

Повезане вести