Нови тим Војске Србије у мисији ЕУ у Сомалији

Петак, 2.9.2022 | Мултинационалне операције
У мисији Европске уније за обуку безбедносних снага Сомалије ове недеље је реализована замена контингента Војске Србије ангажованог у овој мировној операцији.

У саставу нашег контингента, који ће наредних шест месеци извршавати задатке у зони операције, су штабни официр на дужности начелника санитетске службе у мисији и медицински тим који ће бити задужен за примарну здравствену заштиту припадника међународних снага стационираних на аеродрому у Могадишу.

Они су заменили своје колеге лекаре и медицинске техничаре који су током ангажовања у мисији успешно реализовали све задатке на превентивној медицинској заштити и лечењу повређених и оболелих, и тако на најбољи начин презентовали професионализам и обученост припадника санитетске службе Војске Србије.

Војска Србије је учешће у војној операцији Европске уније за обуку безбедносних снага Сомалије започела 2012. године, а до сада је у овој мисији било ангажовано више од 100 лекара и медицинских техничара, на дужностима у команди и санитетском тиму.

Повезане вести