Редовна обука тенкиста Војске Србије

Уторак, 26.3.2024 | Обука
Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић обишао је данас припаднике 36. тенковског батаљона Треће бригаде копнене војске који на полигону „Орешац“ реализују редовну обуку и гађања из наоружања рода оклопних јединица.

На овом аутоматизованом стрелишту, на којем се изводе припремна и школска гађања оклопних јединица Војске Србије,  посаде тенкова М-84 ове недеље увежбавају дејство по циљевима на различитим даљинама у дневним и ноћним условима, у припреми за наступајућа бојева гађања и учешће на тактичким вежбама.

Заједно с припадницима тенковског батаљона — младим нишанџијама, возачима тенка и старешинама — гађање је данас извршио и генерал Мојсиловић, ради кондицирања и припреме за бојева гађања на којима планира да учествује.

По успешно изведеним гађањима, генерал Мојсиловић је у разговору с тенкистима Треће бригаде копнене војске изразио задовољство њиховом оспособљеношћу и залагањем на обуци, али и чињеницом да су у претходном периоду добили нову опрему, и истакао да ће се наставити са улагањем у тенковске јединице, како би и у условима који владају на савременом бојишту остале прецизна и поуздана ударна маневарска снага Војске Србије.

Тенкови М-84 су основно борбено средство тенковских батаљона у саставу бригада копнене војске. Намењени су за брза, смела, изненадна и снажна борбена дејства, пре свега у извођењу офанзивних борбених операција, али и у противоклопној борби, што им обезбеђује водећу улогу и значај у првој и другој мисији Војске Србије.

Повезане вести