Пешадијска чета Четврте бригаде на вежби у Немачкој

Петак, 15.4.2016 | Обука

Припадници пешадијске чете 41. пешадијског батаљона Четврте бригаде копнене војске од 31. марта до 23. априла учествују на вежби „Saber Junction 16“ у Немачкој.

Циљ вежбе, која се изводи на полигонима „Хоенфелс“ и  „Графенвер“, је побољшање интероперабилности и међусобног разумевања припадника копнених војски партнерских држава у реализацији операција подршке миру у мултинационалном окружењу, чиме се подиже и ниво спремности наше војске за реализацију задатака из прве мисије.

На полигону „Хоенфелс“ припадници пешадијске чете заједно са колегама из страних оружаних снага увежбавају тактичке радњe.

Осим припадника Војске Србије, на овој вежби учествује око 5600 војника из Албаније, Босне и Херцеговине, Бугарске, Велике Британије, Италије, Јерменије, Летоније, Литваније, Мађарске, Македоније, Молдавије, Пољске, Румуније, Сједињених Америчких Држава, Словеније и Чешке. 

Припаднике 41. пешадијског батаљона, на полигону у Хоенфелсу обишли су командант Четврте бригаде копнене војске бригадни генерал Зоран Лубура и командант 41. пешадијског батаљона мајор Јовица Ђорђевић.

Повезане вести