Провера обучености војника на служењу војног рока

Уторак, 30.5.2023 | Обука
У центрима за обуку Војске Србије данас је завршена провера индивидуалне специјалистичке обучености војника на служењу војног рока генерације „март 2023“.

Провера је реализована након друге фазе обучавања, а приступили су јој војници родова пешадије, аритиљерије, инжињерије и артиљеријско-ракетних јединица за противваздухопловна дејства, те атомско-биолошко-хемијске и служби логистике, телекомуникација и ваздушног осматрања и јављања.

Они су се претходних месец и по дана у центрима Команде за обуку оспособљавали за извођење тактичких борбених радњи на бојишту и руковање различитим наоружањем, средствима и војном опремом у складу са специјалностима за које су регрутовани, а током дводневне провере су реализовали низ задатака за чије успешно решавање је било неопходно применити стечена знања и вештине.

Војници генерације „март 2023“ су, резултати провере то показују, у потпуности савладали све садржаје у овој фази обучавања и спремни су за сложенију – колективну обуку, која их очекује у завршна три месеца војног рока у јединицама Војске Србије.

Успешним завршетком војног рока војници стичу услов за пријем у професионалну војну службу у Војсци Србије, за шта је већина њих из ове генерације већ изразила интересовање.

Повезане вести