Редовна замена јединице Војске Србије у мировној операцији

Понедељак, 18.3.2024 | Мултинационалне операције
Јединица Војске Србије из састава Команде за обуку која је од септембра прошле године била у мировној операцији Уједињених нација у Либану вратила се у Републику Србију након успешног завршетка свог ангажовања.

Ова јединица ранга вода је у мисији извршавала задатке на обезбеђењу базе у којој је смештен италијански контингент мировних снага Уједињених нација, а заменио ју је такође вод за заштиту снага из Војске Србије, који је у зону операције упућен почетком овог месеца.

У сложеним безбедносним условима у Либану, старешине и војници су одговорно и професионално извршавали све задатке, како и доликује припадницима Војске Србије, који за своје ангажовање у мировним операцијама редовно добијају највише оцене и похвале страних партнера. 

Замена јединице је извршена у бази Уједињених нација у Либану, уз присуство команданта сектора у којем је ангажован вод за заштиту снага, а на церемонији уприличеној тим поводом припадницима Војске Србије су уручене медаље Уједињених нација за успешно учешће у мисији и допринос изградњи и очувању мира.

Војска Србије учествује у мировној операцији у Либану од 2010. године, а осим вода за заштиту снага, у овој операцији су сада ангажовани и пешадијска чета, штабни официри и група специјалиста задужених за подршку нашем контингенту.

Повезане вести