Здруженa тактичка вежба „Ватрени штит 2022“

Понедељак, 4.4.2022 | Обука
На полигону „Пасуљанске ливаде“ je отпочела активна фаза здружене тактичке вежбе с бојевим гађањем „Ватрени штит 2022“, коју у садејству изводе јединице Копнене војске, Ратног ваздухопловства и ПВО, 72. бригаде за специјалне операције и 63. падобранске бригаде.

Вежба се изводи ради унапређења оспособљености команди и дела јединица Војске Србије за извођење одбрамбене операције у различитим земљишним и временским условима, дању и ноћу. Учествује више од хиљаду припадника Војске Србије са око стотину борбених средстава и система.

Вежбајуће јединице ће ове недеље реализовати више тактичких вежби с бојевим гађањем, а интензивне активности на полигону завршавају се у суботу 9. априла, вежбом ојачане тактичке групе у извођењу одбрамбене операције у ноћним условима.

Снаге Војске Србије ће овом приликом показати одлучност, увежбаност, ватрене могућности и висок ниво садејства и сарадње у одговору на изазове, ризике и претње по безбедност Републике Србије, а биће представљена и средства из развоја домаће одбрамбене индустрије.

Повезане вести