Тактичка увежбавања јединица 72. бригаде за специјалне операције

Среда, 26.10.2022 | Обука
Јединице 72. бригаде за специјалне операције које су прешле у активну фазу здружене вежбе „Маневри 2022“ реализују тактичка увежбавања и бојева гађања на више локација ван рејона мирнодопског базирања.

Уз подршку хеликоптерских јединица Ратног ваздухопловства и ПВО, борбени тимови из састава бригаде реализују задатке у покрету и увежбавају извођење специјалних дејстава у противтерористичкој операцији.

У складу са добијеним задатком, усавршавају се тактике, технике и процедуре приликом извођења хеликоптерског десанта у дневним и ноћним условима, претраге терена и уништења терористичких група у утврђеним објектима, чиме се додатно унапређује оспособљеност јединице за извођење специјалних дејстава самостално и у садејству са другим снагама Војске Србије.

Сложене вежбовне активности борбених тимова 72. бригаде за специјалне операције сегмент су здружене вежбе „Маневри 2022“, коју у садејству изводи део јединица Војске Србије са циљем даљег унапређења борбене готовости за одговор на изазове, ризике и претње по безбедност Републике Србије.

Повезане вести