Испраћај припадника Војске Србије у мисију Европске уније у ЦАР

Среда, 5.4.2023 | Мултинационалне операције
Свечаност поводом испраћаја контингента Војске Србије у мисију Европске уније за обуку безбедносних снага Централноафричке Републике одржана је данас у Центру за мировне операције у касарни „Бањица“ у Београду.

У саставу нашег контингента који ће у овој војној операцији Европске уније провести наредних шест месеци су штабни официр на дужности начелника санитетске службе и шесточлани медицински тим који ће бити задужен за превентивну здравствену заштиту и амбулантно лечење припадника међународних снага. Они ће заменити медицинско особље Војске Србије које је у Централноафричкој Републици ангажовано од октобра прошле године.

Данашњем испраћају су присуствовали начелник Оперативне управе (Ј-3) Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Желимир Глишовић и амбасадор Европске уније у Републици Србији Његова екселенција Емануеле Жиофре.

Војска Србије је учешће у мисији Европске уније у Централноафричкој Републици започела 2016. године. Ангажовањем у мировним операцијама, како Уједињених нација тако и Европске уније, Војска Србије, осим изградњи и очувању мира у свету, активно доприноси и јачању спољнополитичке позиције наше земље.

Повезане вести