Обука службених паса за чуварску службу

Уторак, 6.12.2022 | Обука
У Центру за обуку паса у касарни „Књаз Михаило“ у Нишу реализована је редресура службених паса за ангажовање у саставу чуварске службе, чиме је завршен овогодишњи циклус оспособљавања за ову намену.

Током вишенедељне обуке на специјализованом полигону пси чувари су прошли практичне радње опште дресуре, савлађивање препрека и обуку за чување објеката у дневним и ноћним условима, а тежиште је било на дисциплинским вежбама за ефикасно вођење паса од стране водича приликом реализације задатака.

Редресуру у овом центру пролазе службени пси који су већ ангажовани у чуварским службама у јединицама Војске Србије како би се одржао висок ниво њихове утренираности за извршавање задатака на обезбеђењу војних објеката и имовине, на којима до изражаја долазе њихова надмоћна чула вида и мириса, те способности да брзо и без употребе смртоносне силе савладају непријатеља.

Периодична редресура паса чуварске службе је само један од бројних облика оспособљавања у Центру за обуку паса, који је намењен за дресуру, здравствено збрињавање, узгој и репродукцију паса, али и обуку и усавршавање кадра ветеринарске службе.

Повезане вести