Обука водича и службених паса за чуварску службу

Понедељак, 25.10.2021 | Обука
У Центру за обуку паса у касарни „Књаз Михаило“ у Нишу у току је вишенедељно оспособљавање водича и службених паса за ангажовање у саставу чуварске службе.

На обуци су професионални војници који се обучавају за дужност водича службених паса чуварске службе, док дресуру за чување војних објеката пролазе пси узгојени у Центру, који ће по завршетку оспособљавања заједно са водичима бити распоређени у јединице Војске Србије.

Обука водича се састоји из теоријског и практичног дела, а тежиште је на радњама приликом хватања, задржавања и онеспособљавања лица у вршењу недозвољених радњи, као и на савлађивању специфичних препрека са којима се водичи и пси сусрећу током извршавања задатака.

Оваква обука се у Центру реализује током целе године, а успешним оспособљавањем водича и службених паса значајно се доприноси заштити и обезбеђењу објеката и покретних средстава Војске Србије, имајући у виду надмоћно чуло вида и мириса паса и њихове способности да брзо и без употребе смртоносне силе савладају непријатеља.

Повезане вести