Представљен новоименовани изасланик одбране Норвешке

Среда, 1.8.2018 | Међународна сарадња

У Министарству одбране и Генералштабу Војске Србије данас је представљен новоименовани изасланик Краљевине Норвешке у Београду потпуковник Егил Далтвеј.

Начелник Управе за логистику Генералштаба Војске Србије бригадни генерал Жељко Нинковић разговарао је данас у Београду са одлазећим изаслаником одбране Краљевине Норвешке у нашој земљи капетаном фрегате Тореом Андерсоном и његовим наследником на том месту потпуковником Егилом Далтвејем.

Током сусрета је било речи о могућностима за унапређење билатералних војних односа, са нагласком на војнообразовној и војномедицинској сарадњи, као и о подршци коју Краљевина Норвешка може да пружи пројектима од значаја за унапређење регионалне сарадње и поверења.

Генерал Нинковић је захвалио капетану фрегате Андерсону на посвећености развоју односа српске и норвешке војске, а потпуковнику Далтвеју је пожелео добродошлицу у Србију и успех у остваривању циљева од обостраног интереса.

Новоименовани изасланик одбране Краљевине Норвешке у нашој земљи представљен је данас и руководству Војнообавештајне агенције и Управе за међународну војну сарадњу Министарства одбране.

Повезане вести