Завршне припреме за приказ способности Војске Србије „Гранит 2023“

Среда, 19.4.2023 | Актуелности
На војном аеродрому „Пуковник-пилот Миленко Павловић“ у Батајници у току су завршне припреме за приказ способности Војске Србије „Гранит 2023“, који ће поводом Дана Војске Србије бити одржан у суботу, 22. априла 2023. године.

На приказу ће државном врху и грађанима бити представљене способности дела јединица Војске Србије, савремено наоружање и војна опрема којим располажу и део производног програма предузећа домаће одбрамбене индустрије.  Са око 5000 ангажованих припадника Војске Србије и више од 2300 средстава борбене технике биће то досад највећа презентација снага и способности Војске Србије.

Припаднике Војске Србије који се интензивно припремају на аеродрому у Батајници данас је обишао начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић. Он се у разговору са командантом приказа генерал-потпуковником Душком Жарковићем и током обиласка уверио да сложене и захтевне припреме теку у складу са зацртаном динамиком, као и да је ангажовано људство изузетно мотивисано и да је професионално приступило овом задатку.

Генерал Мојсиловић је позвао грађане да у суботу дођу на аеродром у Батајници, погледају приказ способности и изложено наоружање и лично се увере да је Војска Србије, захваљујући великом инвестиционим циклусу започетом пре неколико година, сада респектабилна снага и фактор на који се мора рачунати.

Главни део програма приказа способности Војске Србије „Гранит 2023“ почиње у 11 часова, а капије војног аеродрома „Пуковник-пилот Миленко Павловић“ биће отворене за грађане од 9 до 15 часова.

Повезане вести