Захваљујући Војсци Србије живот се враћа у прокупачка села

Субота, 11.7.2020 | Цивилно-војна сарадња
Припадници Војске Србије и даље су ангажовани на пружању помоћи угроженом становништву у санирању последица поплава у селима око Прокупља.

Од 29. јуна припадници 310. инжињеријског батаљона Треће бригаде копнене војске ангажовани су на санацији оштећених путева, изради и реконструкцији бедема око реке у рејону пет прокупачких села — Доња Бресница, Горња Бресница, Крњиград, Прекопуце и Дрвиње.

Према речима команданта 310. инжињеријског батаљона потпуковника Борка Бућковића, у селу Доња Бресница постављен је мост “бејли” којим су инжињерци Треће бригаде премостили Бресничку реку и који ће мештанима овог краја омогућити везу ка граду.

— Припадници 310. инжињеријског батаљона за кратко време довезли су мост, склопили га, израдили улазно-излазне рампе и мост је стављен у функцију. Реч је о мосту од 15 метара, носивости 24 тоне и тиме је мештанима поново омогућена веза са градом — рекао је потпуковник Бућковић и истакао да су припадници Војске Србије били ангажовани на санацији речних корита, поправци и уређењу путева, бедема и одводних канала, као и на санацији штете на приватним поседима.

Командир у 310. инжињеријском батаљону старији водник Петар Илић нагласио је да припадници Војске Србије у засеоку Савићи, село Дрвиње, постављају 10 пропуста за прелаз преко реке.

— Припадници 310. инжињеријског батаљона ангажовани су у још четири села. Приводи се крају уређење пута преко реке и остало је још само да се споји пут Доња Бресница–Крњиград — рекао је старији водник Илић и додао да су припадници 310. инжињеријског батаљона, као и небројено пута до сада, ангажовани на пружању помоћи цивилном становништву у отклањању последица елементарних непогода.

Члан општинског већа задужен за инфраструктуру у Прокупљу, Жарко Копривица захвалио је Војсци Србије на великој подршци и помоћи, јер су непогоде које су захватиле тај град нанеле доста штете, посебно на деоницама путева у више села.  

— Војска Србије и локална самоуправа брзо су реаговале и за ових десетак дана у више села санирале путеве и изградиле мост преко Бресничке реке. Радове приводимо крају како би мештани могли да раде, да иду до својих њива, а сви оштећени путеви биће санирани — истакао је Копривица. 

Светлана Перишић из села Дрвиње рекла је да мештанима и свима који долазе у ово село много значи што војска поправља пут ради прилаза својим имањима и сеоском гробљу. Она је истакла да су изузетно задовољни ангажовањем припадника Војске Србије и захвални су им за све што су урадили за мештане села.

Војска Србије наставиће ангажовање људства и механизације у Прокупљу и околини докле год буде потребно.

Повезане вести