Вежба Команде Прве бригаде „Срем 2017“

Четвртак, 5.10.2017 | Обука

У Центру за обуку путем симулација Команда Прве бригаде копнене војске ове недеље изводи вежбу подржану рачунарским симулацијама „Срем 2017“.

У Центру за обуку путем симулација у току је реализација вежбе подржане рачунарским симулацијама „Срем 2017“, коју у периоду од 2. до 6. октобра реализује Команда Прве бригаде копнене војске.

Вежбом, на којој уз припаднике бригаде учествују и припадници Жандармерије и Црвеног крста, руководи пуковник Горан Стаменковић из Команде Копнене војске, а командант вежбајуће команде је пуковник Вељко Мартиновић.

Учеснике вежбе су обишли заменик команданта Копнене војске генерал-мајор Желимир Глишовић, командант Прве бригаде бригадни генерал Жељко Петровић и пуковник Бошко Зорић из Управе за обуку и доктрину Генералштаба Војске Србије.

Ово је шеста вежба подржана рачунарским симулацијама у 2017. години у Центру за обуку путем симулација.

Симулациони софтвер у Центру за обуку путем симулација обезбеђује штабним официрима и командама јединица веродостојне услове за стандардизовану обуку у спровођењу штабних процедура за планирање и извођење борбених операција у пуном спектру. 

Повезане вести