Стручни скуп о безбедности војних учесника у саобраћају

Уторак, 30.11.2021 | Актуелности
У касарни „Топчидер“ у Београду, у организацији Управе за логистику Генералштаба Војске Србије, данас је одржан стручни скуп „Безбедност војних учесника у саобраћају“.

На овогодишњем скупу презентовано је 30 стручних радова који су се односили на управљање системом безбедности војних учесника у саобраћају, факторе безбедности саобраћаја, школовање и усавршавање кадра и транспорт опасних материја. Поред радова припадника Министарства одбране и Војске Србије, презентовани су и радови представника републичке Агенције за безбедност саобраћаја и Управе саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова. 

Стручни скупови о безбедности војних учесника у саобраћају одржавају се сваке пете године, а значајну стручну подршку пружају Саобраћајни факултет Универзитета у Београду, Факултет техничких наука Универзитета у Новом Саду и Војна академија. 

Осим сагледавања стања безбедности војних учесника у саобраћају у петогодишњем периоду, скупови су прилика да се, са стручног аспекта, размотре изазови са којима се сусрећу возачи војних моторних возила и на научним принципима одреде смернице за даље превентивно деловање.

Повезане вести