Заједничко тактичко увежбавање РВ и ПВО „Небески штит 2022“

Четвртак, 26.5.2022 | Обука
На полигонима за обуку, у рејонима мирнодопских локација и у ваздушном простору Републике Србије, ове недеље се реализује заједничко тактичко увежбавање Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране под називом „Небески штит 2022“.

Увежбавање се реализује с циљем провере оспособљености команде и јединица овог вида Војске Србије за извођење ваздухопловне подршке, противваздухопловних дејстава, ваздушно осматрање, јављање и навођење и трагање и спасавање.

Током вишедневних вежбовних активности, дејства у складу са својом наменом увежбавају авијацијске и артиљеријско-ракетне јединице за противваздухопловна дејства, уз подршку јединица везе и ваздушног осматрања, јављања и навођења.

Заједничко тактичко увежбавање представља најсложенији вид обуке родова и служби у Ратном ваздухопловству и ПВО и захтева прецизну координацију свих активности. Остварени резултати потврђују висок ниво садејства и обучености јединица за реализацију борбених задатака, као и да су савремена борбена средства која су однедавно у наоружању Војске Србије у потпуности интегрисана у јединствени систем, који обезбеђује слојевиту, поуздану и ефикасну заштиту ваздушног простора Републике Србије.

Повезане вести