Обука војника у теренским условима

Четвртак, 24.8.2023 | Обука
На полигону „Пасуљанске ливаде“ ове недеље се реализује стационарно логоровање војника на служењу војног рока генерације „јун 2023“ који се у Центру за обуку копнене војске обучавају за специјалности родова пешадије и артиљерије.

Овај сегмент индивидуалне специјалистичке обуке реализује се у складу са програмом оспособљавања војника на служењу војног рока са циљем њиховог обучавања за извршавање борбених задатака у одбрани и нападу и адаптирања на живот и рад у теренским условима.

Током вишедневних активности на терену, они пролазе бројне садржаје из тактичке и ватрене обуке и реализују програмска гађања из наоружања рода. Војници пешадијске специјалности дејствовали су из минобацача 82 мм и 120 мм, док су артиљерци извршили вежбовна и испитна гађања из самоходних хаубица „гвоздика“. 

Остварени врлодобри и одлични резултати на гађањима потврђују да је обука спроведена квалитетно и да су војници задатку приступили дисциплиновано, одговорно и мотивисано.

По повратку са терена војнике очекује завршни део индивидуалне специјалистичке обуке и провера обучености за извршавање тактичких задатака и борбену употребу наоружања рода, а затим и премештај у јединице Војске Србије у којима ће се обучавати за реализацију колективних задатака.

Повезане вести