Обилазак 22. пешадијског батаљона од стране министра одбране

Петак, 12.2.2021 | Из јединица
Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић, у пратњи команданта Копнене војске генерал-потпуковника Милосава Симовића и команданта 2. бригаде копнене војске бригадног генерала Жељка Кузмановића, обишао је данас припаднике 22. пешадијског батаљона 2. бригаде копнене војске. 

Након уводног реферисања о задацима јединице и плановима за наредни период министар одбране је присуствовао приказу обуке чете минобацача 122 мм, а затим периодичном прегледу, као и раду у техничкој радионици.
  
— Видели смо тактичко-показну вежбу која показује колико су људи у сваком тренутку спремни да у сложеним условима делују, али да пре свега имају у виду да је њихова кључна улога у заштити своје отаџбине, у томе да увек буду корак испред свих и да бране Србију од свега што може да јој прети — рекао је министар Стефановић.

Наша војска јесте стуб безбедности наше земље, наводи министар Стефановић и додаје да је војска кључни део у основи заштите наше државе и неодвојиви део свог народа.

— Важно нам је да имамо свакодневно побољшање стандарда војника. Разговарао сам са њима и видео шта је то што можемо да учинимо осим великог повећања плата које ће имати и у овој години. Наравно да желимо да модернизујемо нашу војску. Желимо да наставимо улагање у њену модернизацију, у повећање транспортних капацитета и свега онога што је потребно да би осетили колико је држава уз њих, колико цени њихов тежак посао и да желимо да покажемо колико је кључни фактор одвраћања у нашем систему одбране, а да грађани Србије могу да рачунају на то да кад имају јаку војску, да ће и Србија бити јака — поручио је министар одбране.
 
На крају данашњег обиласка министар Стефановић је обишао Спомен собу и богослужбени простор у касарни „Петар Лековић“, која је 2014. године поново враћена у употребу за Војску Србије.

Повезане вести