Обележен Дан Четврте бригаде копнене војске

Понедељак, 31.1.2022 | Култура и традиција
У касарни „Први пешадијски пук књаза Милоша Великог“ у Врању данас је одржана војна свечаност поводом Дана Четврте бригаде копнене војске, који се обележава у спомен на 31. јануар 1878. године, када је српска војска ослободила Врање. 

Поводом празника, пред свечаним стројем припадника бригаде сумирани су резултати рада јединице у претходној години и најистакнутијим појединцима додељене награде и признања.

У осврту на постигнуте резултате у години за нама, истакнути су професионализам, посвећеност и стручност припадника Четврте бригаде у реализацији свих додељених задатака, пре свега током ангажовања дуж административне линије са Косовом и Метохијом, чиме су показали да представљају гарант безбедности свих грађана у овом делу Републике Србије.

Свечаности су присуствовали командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић, градоначелник Врања Слободан Миленковић, епископ врањски Пахомије и команданти других јединица Копнене војске.

Припадници Четврте бригаде копнене војске су данас обележили и крсну славу јединице — Светог Атанасија Великог, а поводом Дана ослобођења града, делегација Министарства одбране и Војске Србије предвођена генерал-потпуковником Милосавом Симовићем положила је венац крај споменика ослободиоцима Врања из 1878. године.

Повезане вести