Вежба Браничевске бригаде

Уторак, 18.6.2024 | Обука
Команда Браничевске бригаде ове недеље реализује вежбу „Ватрени бедем 2024“ у Центру за обуку путем симулација Војске Србије у Београду.

Реч је о вежби подржаној рачунарским симулацијама која се реализује са циљем унапређења способности команде ове територијалне бригаде за планирање, организовање и извођење одбрамбене операције. 

У складу са задатим сценаријом, официри и подофицири увежбавају штабне процедуре у процесу доношења војних одлука и решавају тактичке супозиције које их могу очекивати током извођења борбених дејстава. На вежби се проверава и познавање начела употребе територијалних снага у операцијама, садејство са јединицама Копнене војске и Ратног ваздухопловства и ПВО, као и сарадња са чиниоцима цивилног окружења.

Вежбе подржане рачунарским симулацијама представљају важан облик практичне обуке команди у Војсци Србије. Овакве вежбе пружају прилику штабним официрима и командама јединица да, уз минималан утрошак материјалних ресурса, унапреде оспособљеност за планирање и извођење борбених операција.

Повезане вести