Увежбавање специјалних дејстава из ваздуха и противоклопне борбе

Субота, 29.10.2022 | Обука
На полигону „Пасуљанске ливаде“ специјалне снаге Војске Србије, у садејству са хеликоптерским јединицама Ратног ваздухопловства и ПВО, увежбавају извођење дејстава из ваздуха по циљевима на земљи. 

Активности се реализују у оквиру здружене вежбе „Маневри 2022“ са циљем одржавања и надградње способности 72. бригаде за специјалне операције и 63. падобранске бригаде за извршавање одређених задатака који се могу поставити пред ове јединице. 

Борбени тимови специјалних јединица на вежби решавају тактичке задатке и супозиције у покрету, увежбавају извођење хеликоптерског десанта и борбених дејстава након извршеног десанта у дневним и ноћним условима, и реализују бојева гађања из личног и колективног наоружања. 

Истовремено, на сталним и привременим полигонима Војске Србије снаге које су прешле у активну фазу здружене вежбе „Маневри 2022“ настављају реализацију тактичких увежбавања и бојевих гађања. Припаднике Прве бригаде копнене војске који реализују садржаје противоклопне борбе на полигону „Орешац“ код Вршца данас је обишао начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић. 

Начелник Генералштаба је том приликом изразио задовољство односом према задацима и високом мотивисаношћу како професионалног тако и резервног састава, истичући да само максимално посвећени, врхунски обучени и припремљени војници и старешине могу извршити сваки задатак који пред њих постави државно и војно руководство, и на тај начин осигурати мир и безбедност грађана Републике Србије.

Повезане вести