Полагање заклетве војника на служењу војног рока

Петак, 18.6.2021 | Из јединица
У касарни „Војвода Живојин Мишић“ у Ваљеву данас је одржана свечаност поводом полагања заклетве војника на добровољном служењу војног рока генерације „јун 2021“. На верност отаџбини данас се пред заставом Републике Србије обавезало 220 младића и 40 девојака из центара за основну обуку Војске Србије.

Свечаности полагања заклетве присуствовали су потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић, командант Команде за обуку бригадни генерал Жељко Петровић, представници Министарства одбране и Војске Србије, органа локалне самоуправе и Српске православне цркве.

Честитајући војницима положену заклетву, министар Стефановић је изразио задовољство чврстином и одсечношћу њиховог строја и истакао да му је посебна част што присуствује овом свечаном чину.

Након положене заклетве војнике очекује индивидуална и колективна обука и активно укључивање у живот и рад јединица Војске Србије. По завршетку служења војног рока многи од њих ће, искуство показује, стати у строј професионалних припадника Војске Србије.

Повезане вести