Обука полазника Основног курса за подофицире у теренским условима

Понедељак, 19.6.2023 | Обука
Полазници Основног курса за подофицире, који су ово усавршавање започели почетком маја, успешно су завршили стационарно логоровање на полигону „Пескови“ код Пожаревца.

Овај облик обуке на терену, који долази на крају првог модула курса, полазницима пружа прилику да у пракси примене и провере стечена војностручна знања за командовање одељењем у условима приближним реалној борбеној ситуацији.

Током вишедневног боравка на полигону, будући подофицири Војске Србије су реализовали бојева гађања из пешадијског наоружања и у улози командира одељења решавали различите тактичке и ватрене задатке у борбеним дејствима. Одлични резултати на бојевим гађањима и успешно решавање различитих тактичких супозиција говоре да је досадашња обука била квалитетна и да је циљ првог модула усавршавања у потпуности испуњен.

По завршетку првог модула њих очекује специјалистичка обука у оквиру свог рода или службе у трајању од 12 недеља, а потом и завршни део усавршавања – тронедељно стажирање у јединицама Војске Србије.

Основни курс за подофицире траје шест месеци, а похађају га одабрани војници који су претходно завршили Лидерски курс и који су радом и резултатима на војничким дужностима у својим јединицама заслужили прилику да постану подофицири Војске Србије. По завршетку овог усавршавања они ће бити унапређени у чин водника и распоређени на одговарајуће подофицирске дужности у Војсци Србије.

Повезане вести