Замена одељења војне полиције у мисији УН на Кипру

Понедељак, 3.4.2023 | Мултинационалне операције
Припадници одељења војне полиције из састава Војске Србије који су претходних шест месеци били ангажовани у мировној операцији Уједињених нација на Кипру вратили су се у Републику Србију након предаје дужности новом контингенту Војске Србије.

Они су током свог ангажовања успешно реализовали све постављене задатке у складу са мандатом мисије и тако на најбољи начин репрезентовали Републику Србију, као и обученост и високи професионализам припадника Војске Србије.

Одељење војне полиције Војске Србије у мировној операцији на Кипру je у саставу британског контингента и извршава широк спектар задатака, укључујући и спровођење истражних радњи по налогу Уједињених нација и ескорт веома важних личности, а у обављању војнополицијских послова сарађује са локалним полицијским снагама.

Осим одељења војне полиције, Војска Србије тренутно у мировној операцији Уједињених нација на Кипру ангажује и штабне официре у команди мисије у Никозији, а претходно је, од 2011. до 2018. године, ангажовала јединицу ранга пешадијског вода.

Повезане вести