Такмичење јединица војне полиције

Среда, 18.5.2022 | Из јединица
На полигонима Војске Србије „Берановац“ и „Жича“ код Краљева ове недеље се одржава друго такмичење јединица војне полиције.

На овом надметању, које представља тест обучености, вештине и физичких способности, ове године учествује шест екипа из састава Војске Србије и четири из Министарства унутрашњих послова.

Претходних дана такмичари су, у прве две фазе, на полигону „Жича“ појединачно и у саставу патроле решавали ватрене задатке у симулираном урбаном окружењу, уз примену тактичких радњи и поштовање мера безбедности.

Трећој фази надметања одржаној данас на патролној стази на полигону „Берановац“, присуствовао је начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић и том приликом се лично уверио да је такмичење организовано по највишим стандардима, као и да су учесници високо мотивисани и тактички и физички изузетно припремљени.

Победник такмичења јединица војне полиције биће познат у петак, када се одржава најзахтевнија етапа — екипна трка на 12 километара са природним и вештачким препрекама.

Повезане вести