Обука за ангажовање у Копненој зони безбедности

Среда, 22.9.2021 | Обука
Ради очувања високог нивоа борбене готовости, снаге Војске Србије ангажоване на контроли Копнене зоне безбедности и обезбеђењу административне линије са Аутономном Покрајином Косовом и Метохијом свакодневно реализују обуку за извршавање наменских задатака.

Обука се изводи у оквиру редовних активности и представља наставак и надоградњу обучавања које јединице Војске Србије реализују пре упућивања у Копнену зону безбедности. 

Посебна пажња током обуке посвећује се увежбавању борбених радњи и поступака у случају напада на снаге Војске Србије, као и тактика, техника и процедура које се примењују у спречавању илегалних прелазака, деловања екстремистичких група и организованог криминала. 

Свеобухватним припремама и континуираном обуком унапређује се оспособљеност припадника Војске Србије за извршавање специфичних задатака у Копненој зони безбедности, у сарадњи са другим органима безбедности Републике Србије и Кфором, како би се осигурало мирно и безбедно окружење за све грађане у овом делу земље.

Повезане вести