Провера припремљености за вежбу „БЕГЕЈ 2019“

Четвртак, 5.9.2019 | Обука
Министар одбране Александар Вулин присуствовао је данас на привременом полигону „Тител“ провери припремљености за здружену тактичку вежбу са бојевим гађањем „БЕГЕЈ 2019“, која ће бити одржана у недељу, 8. септембра. Током данашњег обиласка министар одбране уверио се у висок степен увежбаности и припремљености учесника предстојеће вежбе.
 
На вежби „БЕГЕЈ 2019“, на којој учествује више од 900 припадника Војске Србије из састава Копнене војске, Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране и Специјалне бригаде, биће изведен речни и специјални десант, бродска ватрена подршка, успостављање мосног места преласка, као и налети ваздухоплова РВ и ПВО.
 
Радио-телевизија Србије преносиће у директном преносу вежбу „БЕГЕЈ 2019“, у недељу 8. септембра 2019. године од 10 часова, на Другом програму, а  грађани ће вежбу моћи да посматрају и са насипа реке Тисе у Тителу.
 
Да је све спремно за вежбу „БЕГЕЈ 2019“ током данашњег обиласка имали су прилику да се увере и заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-мајор Петар Цветковић, командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић и командант РВ и ПВО генерал-мајор Душко Жарковић.

Повезане вести