Фудбалска утакмица Војске Србије и Кфора

Петак, 13.6.2014 | Актуелности

На великом фудбалском терену базе „Југ“ код Бујановца данас је одиграна пријатељска фудбалска утакмица између тимова Војске Србије и Кфора. Утакмици су присуствовали начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић, командант Кфора генерал-мајор Салваторе Фарина, њихови сарадници и припадници Четврте бригаде Копнене војске.

На великом фудбалском терену базе „Југ“ код Бујановца данас је одиграна пријатељска фудбалска утакмица између тимова Војске Србије и Кфора. Утакмици су присуствовали начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић, командант Кфора генерал-мајор Салваторе Фарина, њихови сарадници и припадници Четврте бригаде Копнене војске. Екипу Војске Србије чинили су старешине и војници Четврте бригаде, док су у екипи Кфора наступали припадници оружаних снага Италије и Словеније из састава Мултинационалне групе „Исток“.

Гледаоци су аплаузом награђивали сваки успешан потез фудбалера из обе екипе, а на самом терену владао је фер-плеј. Утакмица је завршена резултатом 3 : 1 у корист тима Војске Србије.   

– Оваква утакмица се већ други пут организује након састанка команданта Кфора и начелника Генералштаба Војске Србије. Надам се да ће ревијалне утакмице прерасти у традицију и бити показатељ добре сарадње Војске Србије и Кфора. Ми смо се трудили да будемо добри домаћини и да екипу Кфора дочекамо како доликује – рекао је капитен екипе Војске Србије капетан Саша Божиловић.

На крају утакмице, играчи Кфора упутили су публици тимски поздрав, а публика, коју су углавном чинили припадници Четврте бригаде, одговорила је бурним аплаузом.

Повезане вести