Обука водича и службених паса

Четвртак, 19.10.2023 | Обука
У Центру за обуку паса у Нишу у току је реализација јесењег циклуса оспособљавања водича и дресуре и редресуре службених паса за различите намене у складу са потребама Војске Србије. 

Тренутно се у Центру изводи обука за противтерористичка и противдиверзантска дејства у специјалним и јединицама војне полиције, као и обука за ангажовање на заштити и обезбеђењу објеката и покретних средстава Војске Србије.

У складу са задацима за које су пси намењени, на специјализованом полигону се реализује општа обука и увежбавање специфичних активности, као што су напад, одбрана, савлађивање природних и вештачких препрека, упади у објекте и моторна возила и неутралисање противника. Циљ је да се успостави потпуна контрола и ефикасно вођење пса од стране водича приликом обављања дужности. 

Службени пси су у Војсци Србије незамењив пратилац у реализацији многих задатака, због супериорних чула и способности да брзо и без употребе смртоносне силе савладају противника, а обука која се сада реализује је само једна од активности Центра за обуку паса.

Ова јединица Команде за обуку је намењена за дресуру, здравствено збрињавање, узгој и репродукцију службених паса, као и за обуку и усавршавање кадра ветеринарске службе.

Повезане вести