Обука на оклопним борбеним возилима „лазар 3“

Среда, 22.11.2023 | Обука
У пешадијском батаљону Треће бригаде копнене војске наоружаном оклопним борбеним возилима „лазар 3“ у току је колективна обука за извођење борбених дејстава у одбрамбеним и нападним операцијама.

Обука се изводи на вежбовном простору и у рејону мирнодопске локације јединице са циљем одржавања и унапређења оспособљености припадника батаљона за борбену употребу овог савременог оклопног возила и додатног оспособљавања професионалних војника који су у претходном периоду примили дужност у јединици.

У складу са планом обучавања, посаде „лазара“ и укрцана стрељачка одељења на полигонима практично увежбавају тактичке радње и поступке неопходне за ефикасно извршавање борбених задатака у операцијама Копнене војске. Током обуке, они унапређују и раније стечена знања о системима и подсистемима возила, наоружању и одржавању овог борбеног средства.

У наредној фази, очекује их реализација тактичких вежби и бојевих гађања у зимским условима, што ће бити још једна прилика да се у пракси провере резултати интензивне обуке коју пролазе. 

Континуираном реализацијом бројних вежбовних активности и практичне обуке на оклопном борбеном возилу „лазар 3“, обезбеђује се висок ниво борбене готовости пешадијског батаљона и уједно поверење посада у поузданост и ефикасност овог средства, чијим су увођењем у наоружање унапређени покретљивост, ватрена моћ и заштита пешадијских јединица приликом извођења борбених дејстава.

Повезане вести