Вежбовне активности јединица Четврте бригаде КоВ

Среда, 6.9.2023 | Обука
На полигону „Пасуљанске ливаде“ ове недеље реализују се вежбовне активности које изводе јединице Четврте бригаде копнене војске, уз подршку снага Ратног ваздухопловства и ПВО и Министарства унутрашњих послова.

Реч је о планским активностима које се реализују ради унапређења оспособљености команде и јединица Четврте бригаде за решавање тактичких и ватрених задатака током припреме и извођења операција и за организовање садејства и сарадње.

Вежбајуће јединице у овој фази, у складу са додељеним мисијама и задацима, реализују тактичка увежбавања и вежбе са бојевим гађањима. Дејствује се из тенкова, оклопних возила, борбених возила пешадије, самоходних хаубица, противоклопних лансирних оруђа, минобацача, бацача граната и различитог личног наоружања.

У следећој етапи вежбе, ангажоване снаге реализоваће заједничка тактичка увежбавања и припремна, школска и бојева гађања у ноћним условима, а интензивне активности на полигону завршиће се тактичком вежбом са бојевим гађањем ојачане тактичке групе у извођењу борбених операција.

Повезане вести