Обука будућих подофицира Војске Србије

Понедељак, 6.12.2021 | Обука
На полигону „Пескови“ код Пожаревца, у току је обука у теренским условима полазника Лидерског курса, 32. по реду који се реализује у Центру за обуку и усавршавање подофицира „Наредник Милунка Савић“.

За осам недеља, колико Лидерски курс траје, војници се оспособљавају да правилно, сигурно и ефикасно командују групом, послугом, посадом или тимом у свим борбеним условима и да извршавају задатке из надлежности заменика командира одељења у миру и рату. 

Програмом обуке обухваћени су теоријски и практични садржаји из различитих области, попут лидерства, војних прописа, војне топографије и стројеве, тактичке, ватрене и физичке обуке, како би полазници усвојили неопходна знања и вештине неопходне за обављање почетних подофицирских дужности. 

Лидерски курс је први ниво каријерног усавршавања на путу до подофицирског чина, на који се упућују професионални војници који су се доказали својим радом и залагањем на војничким дужностима. Они који успешно заврше овај ниво усавршавања стичу право да похађају Основни курс за подофицире, по чијем ће завршетку бити унапређени у чин водника и постати подофицири Војске Србије.

Повезане вести