Дан службе телекомуникација и Бригаде везе

Среда, 20.9.2023 | Култура и традиција
Дан службе телекомуникација и Дан Бригаде везе обележени су у командама и јединицама Војске Србије, у спомен на 20. септембар 1916. године, када је донета Уредба о војном телеграфу, којом су постављене основе организације веза у српској војсци.

Поводом празника, сумирани су резултати остварени у претходном периоду, прочитане су честитке, уручене награде и похвале најистакнутијим појединцима и положени венци на спомен-обележја погинулим припадницима јединица.

Централна свечаност је одржана у касарни „Бањица“ у Београду, уз дефиле јединица Бригаде везе и приказ савремених телекомуникационих уређаја и система којимa је овај састав Војске Србије опремљен у претходном периоду.

У осврту на годину за нама, истакнути су резултати у модернизацији и даљем јачању службе телекомуникација, као и висока стручност и посвећеност кадра ове службе у реализацији задатака на обезбеђењу непрекидности функционисања телекомуникационо-информатичког система Министарства одбране и Војске Србије.

Свечаности у касарни „Бањица“ присуствовао је начелник Управе за телекомуникације и информатику (Ј-6) Генералштаба Војске Србије бригадни генерал Миле Витезовић, ранији начелници ове управе и команданти Бригаде везе, представници јединица Војске Србије и бројни гости.

Повезане вести