Обука извиђача Копнене војске

Понедељак, 28.2.2022 | Обука
На полигону „Рујник“ и у касарни „Стеван Синђелић“ у Нишу у току је интензивна обука припадника Оклопно-извиђачког батаљона Копнене војске за реализацију задатака у области обавештајног обезбеђења.

Реч је о важном сегменту обуке, која се у јединици реализује током целе године, како би се очувала и унапредила оспособљеност професионалног састава. У теренским условима извиђачи увежбавају тактичке радње, процедуре и поступке приликом осматрања и прикупљања података, као и организовање извиђачких патрола, препада и заседа. 

У процесу обучавања користе се савремена средства за прикупљање обавештајних података у дневним и ноћним условима, уз употребу оклопно-извиђачких возила. Осим за реализацију извиђачких задатака, припадници јединице се оспособљавају и за правилно и безбедно руковање и одржавање ових сложених борбених система, којима је јединица опремљена од 2019. године.

Континуираном обуком припадника Оклопно-извиђачког батаљона у свим земљишним и временским условима, обезбеђује се висок ниво оспособљености јединице за реализацију обавештајног обезбеђења Копнене војске и Војске Србије у целини.

Повезане вести